Warning: file_get_contents(http://ipwhois.app/json/34.230.84.106): failed to open stream: Connection timed out in /home/lifeisla/dumk.org/www/wp-content/themes/dumk-theme/salat/salat-time.php on line 37
У Києві пройшли святкові заходи з нагоди Курбан-Байрам 1439 р/х. (2018) | Духовне управління мусульман Автономної Республіки Крим
image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

У Києві пройшли святкові заходи з нагоди Курбан-Байрам 1439 р/х. (2018)

23 серпня в місті Київ, в парку ВДНГ (зона відпочинку «Острівець»), відбулися заходи з нагоди великого ісламського свята Жертвопринесення (Курбан-Байрам). Організаторами свята виступили Духовне управління мусульман АР Крим та Меджліс кримськотатарського народу за сприяння громадських організацій «Асоціація Мусульман України» і «Український Центр Діалогу і Комунікацій», підтримки торгової мережі BFRESH, сімейного кафе «Бахчисарай», ТОВ «КБФ», ТОВ «Ларі-Макс ЛТД », кафе кримськотатарської кухні «Musafir», туристичного агентства «Adam & Eva».

Вже традиційно, офіційну частину заходу, відкрили з читання Благородного Корану. Десятирічний Ібрахім Кратов прочитав кілька благословенних аятів з сури «аль-Хадж».

Першим привітав усіх мусульман з цим великим святом голова Ради улемів Сулейман Хайруллаєв, який нагадав віруючим, що одним із смислів Єдинобожжя є покора і поклоніння одному лише Всевишньому Аллагу. Шейх Сулейман закликав віруючих проявляти радість в ці дні свята, оскільки в цьому виражається подяка Всевишньому. Шейх нагадав присутнім про таку важливу в Ісламі основу як єдність мусульман, її сенс і величезне значення, а потім подякував всім, хто брав участь в організації та проведенні цього свята.

Від імені Меджлісу кримськотатарського народу, а також Духовного управління мусульман АР Крим всіх мусульман привітав муфтій Айдер Рустемов, який до всього вищесказаного додав, що після печалі завжди приходить радість, а після будь-якої тяжкості настає полегшення. Також шановний муфтій підкреслив, що вже котрий рік мусульмани Криму не можуть вільно відзначати це свято у себе вдома, так як їхня батьківщина знаходиться під окупацією російського агресора, який кидає в тюрми, пригнічує, пригноблює і всіляко намагається вижити корінне кримськотатарське населення.

Після офіційних звернень і привітань, на сцену вийшли маленькі учасники свята, які прочитали вірші українською і кримськотатарською мовами. Потім, юні мусульмани показали невелику повчальну сценку під назвою «Ось наш хадж».

Після завершення офіційної частини, присутні звершили намаз «аз-Зухр», а далі всіх частували святковим обідом.

Маленьких гостей чекали подарунки, ігри, конкурси та розваги.

Ще однією приємною особливість святкових заходів було проведення ярмарку «Шахір-базар», на якому кожен бажаючий міг придбати різноманітні кондитерські вироби, страви національних кухонь, морозиво, дитячий і дорослий одяг, книги та аксесуари.

Коментарі закриті.

Повідомляєтся що Ібн ’Умар (нехай буде вдоволений ним та його батьком Аллаг!), сказав:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Іслам зведений на п’яти [стовпах]: свідчити, що немає бога, окрім Аллага, і Мухаммад – Посланець Аллага, звершувати молитву, сплачувати закят, здійснювати паломництво до Дому, постити у Рамадан».