Warning: file_get_contents(http://ipwhois.app/json/3.85.63.190): failed to open stream: Connection timed out in /home/lifeisla/dumk.org/www/wp-content/themes/dumk-theme/salat/salat-time.php on line 37
10 червня 2019 року – в Криму пройшла чергова хвиля обшуків | Духовне управління мусульман Автономної Республіки Крим
image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

10 червня 2019 року – в Криму пройшла чергова хвиля обшуків

10 червня 2019 р. по завершенню благословенного місяця Рамазан і свята Ораза байрам пройшли чергові обшуки в будинках кримських татар у м. Карасубазар, смт. Зуя, м. Алушта, селище. Буюк Ламбат (Малий Маяк), селище Кучук Озен (Малоріченське), селище Корбек (Ізобільне). Було затримано 8 наших співвітчизників, кримських татар.

В черговий раз корінний народ Криму став жертвою “сталінських репресій 21 століття”. Сьогодні влада РФ подібно депортації 1944 року піддають репресіям кримськотатарський народ, реалізовуючи стратегію “Крим без кримських татар”. Тоді в 1944 році на наш народ намагалися повісити ярлик “зрадників”, сьогодні ж хочуть зробити терористів, екстремістів!

Сьогодні понад 70 кримських татар, мусульман знаходяться в російських в’язницях. Тільки за 2019 рік заарештовано близько 40 осіб. Кількість дітей, які залишилися без батьків, наближається до 200. Історія повторюється: під жорна репресивної машини в першу чергу потрапляють громадські та релігійні діячі.

Так, 10 червня 2019 р були арештовані:

Ленур Халілов (1967 р.н.) – голова релігійної громади “Алушта”. За освітою зварювальник, працював будівельником. Займався громадською діяльністю, активно відвідував судові засідання у справах політв’язнів. Слід зазначити, що на даний момент міська влада Алушти спільно з так званим “ДУМК” намагається “відсудити” у релігійної громади “Алушта” право управління міською мечеттю. У травні 2019 р. мечеть відключили від електропостачання.

Руслан Нагаєв (1964 р.н.) – імам, релігійний діяч селища Кучук Озен (Малоріченське). Одружений, має 2 дітей. Приватний підприємець, займався громадською діяльністю, брав участь в організації свят для дітей.

Руслан Месут (1965 р. н.) – імам, релігійний діяч селища Буюк ​​Ламбат (Малий Маяк). За освітою токар, займався бджільництвом. Батько 2 дітей. Займався громадською діяльністю.

Ельдар Кантемир (1980 р.н..) – імам, релігійний діяч, має вищу ісламське освіту, навчався в університеті аль-Азхар (Єгипет). Приватний підприємець, одружений, батько 4 малолітніх дітей. Займався громадською діяльністю. Проводив одиночний пікет проти переслідування кримських татар, мусульман за що був оштрафований на 10000 руб.

Хаджі Енвер Омеров (1980 р.н..) – за освітою агроном, займався приватним господарством. Одружений, батько 2 дітей. Волонтер, займався громадською діяльністю, брав участь у передачі посилок політв’язням в Криму і Ростові на Дону. Страждає на хронічний тонзиліт і виразкою шлунка. У 2017 р переніс операцію.

Хаджі Риза Омеров (1988 р н.) – син Енвера Омерова, за освітою фінансист, працював менеджером з продажу. Одружений, має 3 малолітніх дітей. Волонтер, займався громадською діяльністю, брав участь у передачі посилок політв’язням в СІЗО. Активно відвідував судові засідання над політв’язнями в Криму і м Ростові-на-Дону. Дружина Ризи Севіль Омерова на 7-му місяці вагітності, під час обшуку була госпіталізована. На даний момент вона лежить в лікарні під постійним наглядом лікарів у зв’язку з загрозою зриву вагітності.

Ескендер Сулейманов (1973 р.н..) – за освітою технолог, працював прокладальником інтернет мереж. Відвідував судові засідання над політв’язнями в Криму і  Ростові-на-Дону.

Хаджі Айдер Джаппаров (1980 р.н..) – релігійний діяч, за освітою перекладач арабської мови. Працював інженером, батько 8 малолітніх дітей. Займався громадською діяльністю, брав участь в організації свят для дітей. Відвідував судові засідання над політв’язнями.

Ми знаємо цих людей і народ знає їх. Вони – люблячі батьки, турботливі сини, чуйні сусіди поклали на шляху боротьби за свій народ – особисту свободу! Вони не мають нічого спільного з тероризмом! Екстремісти і терористи ж – це ті, хто вривається рано вранці в будинки мирних людей зі зброєю в руках, боягузливо сховавши обличчя під масками, залякуючи жінок і дітей, забираючи в заручники їхніх батьків і чоловіків!

Ми впевнені, що випробування які спіткали нас, рано чи пізно закінчаться, подібно до темної ночі, після якої неодмінно настає світанок, настає ранок. Адже Аллаг говорить в Корані: «Воістину, за кожною тягарем настає полегшення” (Коран 94:5).

Коментарі закриті.

Повідомляєтся що Ібн ’Умар (нехай буде вдоволений ним та його батьком Аллаг!), сказав:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Іслам зведений на п’яти [стовпах]: свідчити, що немає бога, окрім Аллага, і Мухаммад – Посланець Аллага, звершувати молитву, сплачувати закят, здійснювати паломництво до Дому, постити у Рамадан».