Warning: file_get_contents(http://ipwhois.app/json/44.213.80.174): failed to open stream: Connection timed out in /home/lifeisla/dumk.org/www/wp-content/themes/dumk-theme/salat/salat-time.php on line 37
Заява ДУМАРК з приводу вироку кримським татарам у «справі Хізб ат-Тахрір» | Духовне управління мусульман Автономної Республіки Крим
image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

Заява ДУМАРК з приводу вироку кримським татарам у «справі Хізб ат-Тахрір»

Духовне управління мусульман Автономної Республіки Крим рішуче засуджує вирок Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону, який засудив п’ятьох кримськотатарських політв’язнів до 12-17 років арешту.

Вчора, 18 червня Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону виніс вирок кримськотатарським політв’язням, фігурантам першої групи сімферопольської «справи про так званий тероризм» Узеиру Абдулаєву, Рустему Ісмайлову, Айдеру Саледінову, Теймуру Абдулаєву, Емілю Джемаденову. Їх засудили до позбавлення волі на термін від 12 до 17 років.

Такий вирок – неправомірний, і це рішення суду в черговий раз свідчить про неприкриті репресії окупантів проти кримських татар.

Муфтій Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим Айдер Рустемов сказав: «У цей важкий для кримських мусульман час, я хотів би висловити слова підтримки усім незаконно засудженим мусульманам, нашим братам і сестрам, а також їх сім’ям.

Ми повинні пам’ятати про те, що все, що спіткало нас в цей час є іспитом та випробовуванням від Всевишнього Аллага: «Невже люди думають, що їх залишать у спокої та не будуть випробовувати лише тому, що вони скажуть: «Ми увірували»? Ми випробовували тих, які жили ще раніше. Аллаг неодмінно знатиме тих, які говорять правду, й тих, які брешуть!» (Коран 29:2-3).

У цей скрутний для нас час, усі ми маємо проявити терпіння та завжди пам’ятати про Всевішнього Аллага, який сказав у Своїй Книзі: «Бо ж, воістину, після труднощів настає полегшення! Воістину, після труднощів настає полегшення!» (Коран 94:5-6).

Наші незаконно ув’язнені брати та сестри, своїм положенням схожі на пророка Юсуфа (мир йому), якого, як ми пам’ятаємо, теж безпідставно та несправедливо кинули за грати. І яким був кінець цієї історії нам теж добре відомо. Тому, дорогі мої брати і сестри, ми маємо бути разом, ми маємо бути єдині, ми маємо допомагати і підтримувати один одного, ми маємо постійно просити прощення, полегшення і допомоги у Всевишнього Аллага. Тільки так ми переможемо!»

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що засуджені 18 червня до тривалих термінів ув’язнення фігуранти сімферопольського «справи Хізб ут-Тахрір», звільняться раніше призначеного часу, як повідомляє про це Крим.Реалії.

«Це не новина, вони всім дають такі« драконівські» терміни. Але я думаю, що вони не будуть відсиджувати цей термін: вони переживуть режим Путіна. Вони, як і всі інші, звільняться раніше вироку. А репресивна машина буде працювати далі. У них і іншого виходу немає. У Путіна можуть тільки на терорі триматися», – сказав Джемілєв.

Також, свій рішучий протест висловило і Міністерство закордонних справ України: «Закликаємо міжнародну спільноту засудити ці неправомірні рішення і посилити політико-дипломатичний та санкційний тиск на державу-агресора з метою припинення Росією порушень прав людини у тимчасово окупованому Криму, звільнення усіх незаконно утримуваних громадян України в РФ та відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах», йдеться у заяві опублікованій на офіційній сторінці МЗС.

Прес-центр ДУМАРК

Коментарі закриті.

Повідомляєтся що Ібн ’Умар (нехай буде вдоволений ним та його батьком Аллаг!), сказав:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Іслам зведений на п’яти [стовпах]: свідчити, що немає бога, окрім Аллага, і Мухаммад – Посланець Аллага, звершувати молитву, сплачувати закят, здійснювати паломництво до Дому, постити у Рамадан».