image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

«Російський іслам» в дії

Духовне управління мусульман Криму засуджує дії окупаційних силовиків в Криму, які почали переслідування Аблякіма Галієва, імама мечеті в селі Дачне міського округу Судак. Його звинувачують в незаконному місіонерстві. Порушено адміністративну справу. Сам Галієв повідомив, що з 2019 року здійснює обряди, але не є членом так званого «Духовного управління мусульман Криму» чи іншої релігійної організації. Із звинуваченнями в незаконній місіонерській діяльності Галієв не згоден.

Окупаційні суди в Криму з такими ж звинуваченнями оштрафували сімферопольського імама Расима Дервішева. Адміністративні справи були відкриті проти імамів села Зарічне Сімферопольського району Арсена Кантемірова, Асана Бекірова та імама релегійної громади Алушти Юсуфа Аширова.

Правозахисники вважають, що ці адміністративні справи пов’язані з системним тиском на непідконтрольні так званому «Духовному управлінні мусульман Криму» автономні релігійні громади.

Таким чином ми вкотре бачимо, як російський «муфтіят Криму», в своєму бажанні підкорити собі автономні мусульманські громади активно використовує так званий «Пакет Ярової» та вдається до допомоги окупантів не зупиняючись ні перед чим.

Наша боротьба триває…

Прес-центр ДУМ АРК

Коментарі закриті.

Повідомляєтся що Ібн ’Умар (нехай буде вдоволений ним та його батьком Аллаг!), сказав:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Іслам зведений на п’яти [стовпах]: свідчити, що немає бога, окрім Аллага, і Мухаммад – Посланець Аллага, звершувати молитву, сплачувати закят, здійснювати паломництво до Дому, постити у Рамадан».