image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

Звернення муфтія Криму щодо останніх подій у Франції

Духовне управління мусульман Криму висловлює своє занепокоєння та рішуче засуджує дії французької влади, яка підтримує публікації образливих карикатур на пророка Мухаммада (мир йому та благословення Аллага).

Образи ісламських цінностей та священних символів є абсолютно неприйнятними. Ці злочини завдають шкоди загальнолюдським цінностям та моральним засадам і є проявом радикальної ісламофобії.

Пророк Мухаммад (мир йому та благословення Аллага) є прикладом для всіх вірян. Два мільярди людей по всьому світу є його послідовниками, тому глузливі карикатури на нашого Пророка (мир йому та благословення Аллага) ображають та принижують релігійні почуття мусульман не тільки Франції, а й усього світу.

Це вже не перший прояв приниження релігійних почуттів з боку керівництва Франції. Всі ми спостерігаємо, як регулярно публікуються образливі карикатури на пророків Ісуса та Мойсея (мир їм обом), висміюються духовні цінності, авіакатастрофи, трагедії тощо.

Французька влада має переглянути свою політику стосовно Ісламу та образ релігійних цінностей віруючих. Адже перші особи Франції, яка вважає себе частиною сімейства європейських держав, декларують свободу та захист прав людини. Але коли йдеться про релігійні права та свободи, вони про це чомусь забувають, вважаючи, що свобода слова може виражатись в образі почуттів та вищих духовних цінностей інших людей.

Може, по суті, це і є той «французький іслам», яким його хоче бачити теперішній президент Франції Макрон?

Ще більше занепокоєння викликають відверто ксенофобські заяви з боку деяких французьких політиків, які отримують потужну підтримку від Російської Федерації. Зокрема – Марін Ле Пен, яка заявила про необхідність закриття всіх мечетей, повну заборону Ісламу на території Франції та видворення з країни всіх мусульман.

Маємо нагадати керівникам європейських країн важливе правило, яке вони ж і декларують: «Права однієї людини закінчуються там, де починаються права іншої».

Муфтій Криму

Айдер Іса оглу Рустемов

Коментарі закриті.

Від  Абу Хафса ’Умара ібн аль-Хаттаба (нехай буде вдоволений ним Аллаг!) передається:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Усі вчинки – лише [згідно] з намірами, і кожна людина одержить лише за намірами. Тож у того, хто здійснив переселення6 заради Аллага і Посланця Його, переселення буде [зараховане] як [здійснене] заради Аллага і Посланця Його, а хто ж здійснив переселення заради земних благ чи жінки, щоб узяти шлюб з нею, то переселення його буде [зараховане] як здійснене заради того, заради чого він його здійснив».