image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

ЕКСТРЕНА ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ МУСУЛЬМАНСЬКИХ ЛІДЕРІВ У ЗВ’ЯЗКУ З ОСТАННІМИ ПОДІЯМИ В ЄРУСАЛИМІ

Управління у справах релігії р. Туреччина (Діянет) провело екстрену онлайн конференцію мусульманських лідерів, в якій взяли участь представники понад 50 країн, в зв’язку з подіями, що відбуваються в благословенний місяць Рамадан в Єрусалимі (Кудс). Від України участь у онлайн-конференції взяв муфтій Криму Айдер Іса оглу Рустемов, голова Духовного Управління мусульман Автономної Республіки Крим. Слід зазначити, що з моменту останніх сутичок кількість шахідів досягла 25 осіб, більше 300 отримали поранення, десятки госпіталізовано.

Зі вступним словом першим виступив глава Діянет Професор Доктор Алі Ербаш. Далі кожному учаснику в алфавітному порядку була надана можливість виступити з регламентом до 5 хвилин. Всі учасники одноголосно підкреслили, що мечеть аль-Акса – це частина віри кожного мусульманина; що мечеть аль-Акса – це перша кибла мусульман; що мечеть аль-Акса – це одна з трьох мечетей, святинь, до якої умма Мухаммада (мир йому благословення Аллага) вирушає в дорогу з метою поклоніння Всевишньому.

Учасники одностайно засудили агресивні дії ізраїльської влади особливо в благословенний місяць Рамадан, в місяць поклоніння і духовності. Учасники озвучили вимогу до ізраїльської влади поважати права людини і релігійні свободи. Учасники підкреслили, що біль Палестини і палестинців – це біль усієї мусульманської умми і звернулися зі словами молитви за всіх загиблих шахідів і постраждалих.

Учасники в зверненнях до всієї мусульманській уммі запропонували здійснювати ембарго ізраїльської продукції та подякували голові Діянет, професору Алі Ербашу за цю прекрасну ініціативу і звертаючись до всіх мусульманських лідерів та представників запропонували висвітлювати події, що відбуваються на всіх можливих інформаційних ресурсах.

Нагадаємо, у понеділок вранці ізраїльські силовики штурмували комплекс мечеті Аль-Акса, обстрілявши палестинських віруючих кулями з гумовим покриттям, сльозогінним газом і звуковими бомбами, в результаті чого були поранені сотні людей, як про це повідомляє ВВС. Штурму в понеділок вранці передувло декілька днів насильства в Єрусалимі після нападів ізраїльських силовиків на віруючих в мечеті Аль-Акса і палестинців, які протестують проти виселення сімей з району Шейх Джаррах в  Східному Єрусалимі, як про це повідомляло Радіо Свобода.

Прес-служба ДУМ АРК

Коментарі закриті.

Повідомляєтся що Ібн ’Умар (нехай буде вдоволений ним та його батьком Аллаг!), сказав:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Іслам зведений на п’яти [стовпах]: свідчити, що немає бога, окрім Аллага, і Мухаммад – Посланець Аллага, звершувати молитву, сплачувати закят, здійснювати паломництво до Дому, постити у Рамадан».