image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

Агонія росії в Криму

В той час, коли Україна все частіше заявляє (і не тільки на словах) про визволення Криму, російська окупаційна влада на півострові намагається наостанок свого перебування там зруйнувати якомога більше людських життів, дитячих сердець, щасливих сімей. Сьогодні в Сімферополі відбуваються чергові судилища над 6-ма мусульманами, кримськими татарами, яких вчора схопили у власних будинках та вивезли до Сімферополя російські силовики. Обшуки почались, як завжди, о 4 ранку, в Джанкої та Джанкойському районі, в будинках Енвера Кроша, Вілена Темер’янова, Мурата Мустафаєва, Сеїт’яї Аббозова, Едема Бекірова та Ріната Алієва. Ще 10 дітей залишились, скоріш за все, надовго без батьківського піклування, а всього в Криму зараз 213 таких дітей, чиї батьки незаконно позбавлені волі по надуманих вироках за релігійні та політичні переконання.

Методи “роботи” російських силовиків не змінюються: залякуються діти, жінки, старенькі батьки, підкидається так звана “заборонена” література, мусульманам не дозволяють у власному будинку звершити ранкову молитву, побиттям та тортурами намагаються вибити свідчення або пароль для розблокування телефону (як відбулось з Енвером Крошем, якого жорстоко били дорогою до Сімферополя). Журналісти та правозахисники не допускаються до судових засідань, а останнім часом масово затримують саме громадянських журналістів, а адвокатів позбавляють адвокатського статусу (як відбулось з Лілєю Ґеміджі,  Рустемом Кямілєвим та Назімом Шейхмамбетовим), тоді як діючим правозахисникам точечно відключають мобільний зв’язок в момент обшуків, щоб з ними неможливо було зв’язатись.   

За ці майже 6 місяців повномасштабної війни росії проти України було винесено щонайменше 14 вироків мусульманам, кримським татарам – на строки від 13 до 19 років позбавлення волі. За розмови в мечеті їх звинувачують в тероризмі. Що казати, якщо так званий “суд” збирається розглядати справу матері політв’язня Османа Аріфмеметова – Емдіє Аріфмеметової, яка звинувачується в тому, що просто відповіла на привітання сина в судовій залі: “Сєлям алейкум!” словами “Алейкум сєлям, оглум! (І тобі мир, синку!)”…

Держава-терорист, яка ненавидить мир, розв’язує війни та вбиває, все ще намагається зламати репресіями кримськотатарський народ, але вона, як завжди, помиляється в своїх розрахунках. Відчуваючи страх після вибухів у Новофедорівці, окупаційна влада хоче і буде намагатися задавити будь-який спротив, але ми напевне знаємо, що Крим чекає на визволення, і воно не за горами, ін ша Аллаг!

Наша боротьба триває! 

Прес-Служба ДУМ АРК

Коментарі закриті.

Повідомляєтся що Ібн ’Умар (нехай буде вдоволений ним та його батьком Аллаг!), сказав:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Іслам зведений на п’яти [стовпах]: свідчити, що немає бога, окрім Аллага, і Мухаммад – Посланець Аллага, звершувати молитву, сплачувати закят, здійснювати паломництво до Дому, постити у Рамадан».