image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

Окупаційна влада Криму продовжує релігійно-єтнічні чистки

12 січня 2023 року в російському Ростові-на-Дону винесено черговий злочинний вирок мусльманину, кримському татарину, імаму з міста Алушти Раїфу Февзієву – 17 років позбавлення волі, з яких 3 роки він повинен провести в тюрмі, а решту 14 – у колонії строгого режиму.

До такого ж строку був засуджений 30 листопада 2022 року Марлен Мустафаєв. 11 років присудили 26 грудня Ернесу Аметову. По 13 років позбавлення волі, перші 2 з яких – у тюрмі, присудили 11 січня цього року ще п’ятьом кримським татарам: Сервету Газієву, якому 62 роки(!), Джемілю Гафарову, якому 60 років, і він – інвалід 2-ї групи(!), Аліму Карімову, Сейрану Муртазі, Ерфану Османову.

Всі вони – віруючі мусульмани, що мають активну громадянську позицію, до власного арешту підтримували інших політв’язнів та їхні сім’ї під час незаконних обшуків та судів, відвідували мечеті, проводили релігійні обряди, спілкувались з одновірцями. Ці розмови на релігійні теми, записані так званими таємними свідками-провокаторами від ФСБ, і є в більшості випадків основою зфабрикованих звинувачень у тероризмі та екстремізмі.

Методи рашистських силовиків давно і всім відомі: викрадення, підкидання улік, забороненої літератури, вибухівки (як було у справі української медсестри і громадянської активістки Ірини Данилович, яку засудили до 7 років колонії та штрафу у 50000 рублів), тортури та шантаж.

Ця жорстока каральна машина, що вже майже 9 років намагається перемолоти вільних людей у Криму, після масштабного вторгнення росії простягає свої брудні клешні і на тимчасово окуповані території Херсонщини, Запоріжжя, інших регіонів України. Тільки один маленький приклад за останній місяць з Херсонської області – засуджені за участь в батальйоні імені Номана Челебіджихана Рустем Гугурік (на 8 років), Рустем Османов (на 6 років) та Костянтин Терещенко (на 4 роки).

Віримо, що всі ці люди, як і сотні, тисячі інших в’язнів, незаконно позбавлених волі росією за свою віру і щире прагнення справедливості, будуть звільнені, так само, як буде звільнена від російської навали вся наша земля. А щодо суду, то Аллаг – Справедливіший з усіх суддів!Н

Наша боротьба триває!

Прес-служба ДУМАРК

Коментарі закриті.

Від  Абу Хафса ’Умара ібн аль-Хаттаба (нехай буде вдоволений ним Аллаг!) передається:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Усі вчинки – лише [згідно] з намірами, і кожна людина одержить лише за намірами. Тож у того, хто здійснив переселення6 заради Аллага і Посланця Його, переселення буде [зараховане] як [здійснене] заради Аллага і Посланця Його, а хто ж здійснив переселення заради земних благ чи жінки, щоб узяти шлюб з нею, то переселення його буде [зараховане] як здійснене заради того, заради чого він його здійснив».