image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

Мусульманська громада кримських татар провела спільний іфтар в центрі представництва ДУМ АРК у Львові.

З ім’ям Аллага Всемилостивого та Милостивого!
У понеділок, 29 травня в приміщенні культурного центру мусульманськоъ громади кримських татар у Львові пройшов колективний іфтар, в якому взяли участь понад сто осіб. Захід був організований за підтримки Діянету Турецької Республіки та Духовного Управління Мусульман АР Крим, зусиллям місцевих громадських організацій кримських татар. Почесними гостями виступили офіційні представники Діянету Турецької Республіки і муфтій ДУМ АРК. Також гостями центру були сім’ї з азербайджанської, турецької та дагестанської місцевих діаспор.
В цей же вечір відбулася благодійна роздача продуктових наборів і пам’ятних календарів для сімей мусульман.
Рамазан – місяць єднання, щедрості і милості від Аллаха, тому в цей місяць все мусульмани повинні бути як ніколи єдині. Одним із способів об’єднати мусульман в одному місці для спілкування і єднання – є проведення подібних іфтарів.
Також планується проведення подібних заходів за участю інших кримськотатарських мусульманських громад, які проживають на материковій частині України в таких регіонах, як: Вінниця, Київ, Херсон, Новоолексіївка та Мелітополь.
В рамках візиту офіційних гостей була організована зустріч з адміністрацією міста Львова, на якій обговорювалися питання функціонування львівського представництва ДУМ АРК, а також проблеми облаштування мусульманського кладовища на виділеній ділянці в с. Голосківське в передмісті.
Після закінчення благословенного місяця Рамазана в приміщенні культурного центру кримських татар у Львові планується організація уроків з вивчення основ ісламу, кримськотатарської мови та інших корисних освітніх програм. Крім того, починає свою роботу жіночий клуб, а також планується проведення сімейних днів по суботах, коли кримські татари зможуть приходити в центр разом з дітьми і корисно проводити час в колі своїх одноплемінників.
З повагою муфтій ДУМ АРК
Айдер Иса оглу Рустемов

Comments are closed.

İbn Ümer (Allah ondan ve babasından razı olsun) bildirgen edi (aytqan edi):
“Peyğamberimiz (Allahnıñ selâm ve rizası onıñ üzerinde olsun) dedi ki: ” İslam 5 şartta quruldı: Allahtan başqa ilah (tañrı) yoq ve Muhammed Onıñ resulü (elçisi) şeadet etmek; namaz qılmaq; zekât bermek; Allahnıñ Evine hac yapmaq, Ramazanda oraza tutmaq”.