image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

ДУМ АРК провело черговий святковий намаз за межами рідного Криму

21 серпня в мечеті київського представництва Духовного управління мусульман АР Крим відбувся святковий намаз, присвячений одному з найбільших ісламських свят «Курбан-Байрам» (свято Жертвоприношення). На намазі були присутні близько тисячі віруючих, серед яких – члени Меджлісу кримськотатарського народу, а також голова Меджлісу, народний депутат України, Рефат Чубаров.

Після звершення намазу, зі святковою проповіддю, прямий ефір якої транслювався також в Криму, виступив муфтій Духовного управління мусульман АР Крим – Айдер Рустемов, який нагадав віруючим про те, що в основі цього свята лежить Єдинобожжя, оскільки на ньому будується все поклоніння і вся ісламська релігія. Потім шановний муфтій розповів про історію та витоки цього свята, духовні і моральні аспекти, про важливість покори велінням Всевишнього Аллага, а також вказав на уроки і повчання, які ми виносимо з  цієї історії – а саме жертвування, терпіння і боротьба на шляху Аллага своїм майном і душами, адже тільки так ми зможемо впоратися з усіма бідами і труднощами, які випали на нашу Умму і кримськотатарський народ в боротьбі з російським окупантом.

Після завершення святкової проповіді, до вірян звернувся голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров, який привітав усіх мусульман з цим великим святом, а також висловив надію на те, що в майбутньому ми зможемо вільно святкувати цю та інші важливі події у себе вдома, у вільному від окупантів Криму.

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.