image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

У Києві відбувся черговий з’їзд мусульманських громад кримських татар, які вимушено залишили окупований Крим

З ім’ям Аллага Всемилостивого і Милостивого!

18.11.2018 в представництві РВ “ДУМ АРК” у м.Києві відбувся черговий з’їзд мусульманських громад кримських татар, які вимушено залишили окупований Крим. Основним питанням з’їзду було внесення деяких змін до Статуту, прийняття до складу ще 6 релігійних громад з різних регіонів материкової України: Київ, Київська обл., м. Дніпро, м. Мелітополь, м. Херсон, м. Луцьк.

Першим виступив муфтій Криму Айдер Іса ог’лу Рустемов з доповіддю про досягнення за 2 роки роботи Управління. Згодом делегати активно обговорювали запропоновані зміни до діючого Статуту Управління з метою оптимізації адміністративно-правової, фінансово-господарської діяльності Управління та затвердили його нову редакцію.

Далі слово було дано почесному гостю З’їзду голові Меджлісу кримськотатарського народу, народному депутату України пану Рефату Чубарову. Рефат аг’а підкреслив, що незважаючи на складності перебування на материку в зв’язку з окупацією Криму, робота Управління відчутна, є досягнення, і навіть якщо нас на материковій Україні мало, то на нас дивиться весь Крим і мусульмани Криму. Голова Міллі Меджлісу закликав усіх делегатів бути більш активними у винесені на порядок денний проблематику Криму, об’єднати всі зусилля на цьому шляху.

Далі було надано слово головам релігійних громад, які бажають вступити до складу Управління. Кожен з них коротко розповів про те, коли була створена громада, яку діяльність проводить, які є досягнення і труднощі. Рішення про прийняття нових громад до складу Управління було одноголосним.

На завершення виступив голова Ради улемів Елімдар (Сулейман) Хайруллаєв. Сулейман оджа згадав про перші досягнення роботи Ради улемів – виданні книги М. Якубовича “Ісламська спадщина Кримського Ханства”. Він згадав про те, що найближчим часом планується видання ще однієї подібної книги-каталогу, а також переклад стародавнього рукопису одного з відомих мусульманських вчених Криму – “Причини падіння Кримського Ханства”.

Після завершення порядку денного в актовому залі Представництва пройшов показ 4 коротких відео роликів, які коротко розкривають концепцію відродження Інституту вакуфів.

ПРЕС-СЛУЖБА ДУМ АРК

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.