image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

ТЕРОРИСТИЧНИЙ АКТ У МЕЧЕТЯХ НОВОЇ ЗЕЛАНДІЇ

З ім’ям Аллаха Всемилостивого, Милостивого!

49 осіб було вбито і 48 поранено при атаці чотирьох зловмисників на дві мечеті в Новій Зеландії. Про це з посиланням на повідомлення прем’єр-міністра країни Джасінда Ардерн пише місцеве видання New Zealand Herald.
41 людина загинула в мечеті близько Хаглі-Парк, ще 7 осіб було вбито в мечеті в районі Линвуд. Де загинув ще один, не повідомляється.
Це найкривавіший теракт в історії Нової Зеландії.
Ця кровава подія – відвертий злочин проти людяності, адже зловмисник, що напав на мечеть Аль-Нур більше 16 хвилин Стрім в Facebook, як розгорталася злочин: від під’їзду до будинку і розстрілу по кімнатах мечеті до добивання поранених.
Також передають, що 28-річний австралієць знімав розстріл в мечеті на відео, а також те, що він написав до скоєння злочину “маніфест”, де назвав свої майбутні дії “терористичним актом”.
Ця кровава подія – терористичний акт, який свідчить про те, що у тероризму немає ні релігії, ні національності. Тому, сьогодні весь світ повинен в один голос сказати “НІ ІСЛАМОФОБІЇ!” Якщо почуття і інстинкти спонукають нас на такий терор і жорстокість, відповісти тим же, то наша віра і розум спонукають в даному випадку до розсудливості і витримці, адже Пророк Мухаммад (мир йому) був спрямований як милість для світів. Так про нього сказав Всевишній в Корані: “Ми відправили тебе лише як милість до світів” (21: 107). Ми сподіваємося, що правоохоронні органи Нової Зеландії найближчим часом покарають винних. Місто Крайстчерч (церква Христа), назване на честь шанованого Пророка Ісуса (мир йому) як християнами, так і мусульманами має бути осередком миру і справедливості, а не притулком для вбивць. Ісус (мир йому) згадується в Корані 25 разів, тоді як Мухаммад (мир йому) всього лише 5 разів. Ми висловлюємо співчуття усім нашим братам і сестрам, сім’ям мучеників (шахідів) і постраждалих, і закликаємо їх до терпіння в біді, як це заповідав Всевишній в Корані: “Сповісти ж добру звістку терпеливим, тим які, коли їх торкнеться лихо, говорять: «Воістину, ми належимо Аллаху, і до Нього ми повертаємося »”. (2: 155-156). Ми мусульмани віримо, що справедливість рано чи пізно восторжествує, в цьому світі або Грядущому, бо Всевишній – Справедливий !!!

Муфтій Криму
Айдер Іса ог’лу Рустемов

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.