image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

QMD IDARESI QURBAN 1441-ci YILNIÑ NETICELERINI YEKÜNLEŞTIRE

Qırım Musulmanları Diniy Idaresi vatannı terk etmek zorunda qalğan musulmanları, qırım tatarları ve Ukraynanıñ yoqsul ve muhtac musulmanları adından Türkiye Cümhuriyeti Din Işleri Daire Başkanlığına (Diyanet Işleri Başkanlığı) ve “Huquq ve Azatlıqları Qoruma” Fonduna ( IHH Insan Hak ve Hürriyetleri ve Insan Yardım Vakfı) qurbanlıq hayriye yardımı içün samimiy teşekkürlerini bildire. Taqdim olunğan hayriye yardımında 36 baş iri ayvan Diyanetten ve 4 baş IHH-dan qurban çalındı.

Çalınğan qurbanlar böyle tarqatıldı:

  • Kıyev şeheri ve Kıyev vilâyeti – 12 baş;
  • Herson şeheri – 6 baş;
  • Yañı Kahovka ş. – 2 baş;
  • Novoalekseyevka, Şastlivtsevo, Strelkovoye qasabalarına – 8 baş;
  • Melitopol ş. – 2 baş;
  • Lvov ş. – 6 baş.

Insan Huquqları ve Azatlıqları Fondundan ve IHH berilgen qurbanlar Odessa, Vinnitsa, Lutsk ve Dnipro – daki musulmanlar arasında paylaşıldı.

Ayrıca, QMD Idaresi merkezleştirilip şekilde qurbanlar kesilmesine çağıruvğa seslengen, cevap bergen ve hayırlı işte yardım etken bütün gönüllerge, yardımsever qardaşlarğa qalpten samimiy teşekkürlerini bildire.

QMDI matbuat – merkezi.

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.