image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

У Києві пройшов дитячий турнір з вільної боротьби «Muhajir Open»

В суботу, 19 вересня в Києві в палаці спорту «Венето-Sport» пройшов всеукраїнський відкритий турнір з вільної боротьби серед дітей під назвою «Muhajir Open 2021».

Турнір був організовано ГО «Бірлік Центр», Федерацією спортивної боротьби АР Крим, кримськотатарською громадою Києва і Київської області в рамках програми розвитку молоді та спорту.

Відкрив захід муфтій Криму Айдер Рустемов, який в своїй промові зазначив, що фізична сила для мусульманина є дуже важливою, ще пророк Мухаммад (мир йому та благословення Аллага) казав, що: «Сильний віруючий краще слабкого віруючого, але в них обох є благо», але справжнім проявом сили є справедливість. І одним із яскравих прикладів прояву такої сили продемонстрував єгипетський дзюдоїст Мухаммад Алі Рашван, який на олімпіаді 1984 року вийшов на бій з японцем Яшохіро Ямашита в якого була серйозна травми м’язів правої сторони. Весь бій Ямашита кульгав на правій нозі. Тренер Мухаммада Алі Рашвана постійно йому кричав, щоб той бив суперника по правій нозі. Всім глядачам було ясно, що якщо Мухаммад вдарить Яшохіро по правій нозі, то відразу переможе. Однак він так не зробив і врешті решт програв японцеві. Коли бій закінчився і журналісти запитали Мухаммада, чому той не бив свого суперника по правій нозі, він відповів: «Моя релігія забороняє мені бити поранених, особливо по рані. Якби я його вдарив по травмованому місці то міг би лишити його інвалідом. Я не можу таке вчинити заради медалі». Всі глядачі аплодували стоячи цьому благородному вчинку спортсмену з Єгипту. Цей вчинок Мухаммада Алі Рашвана слугує ярким прикладом справжньої сили та справедливості ісламу».

Гостями спортивного заходу стали народні депутати Ахтем Чийгоз, Рустем Умєров, заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Снавер Сейтхалілєв та інші.

На змаганнях взяли участь понад 300 спортсменів з різних регіонів України.

Діти, які посіли 1-3 місця в кожній ваговій категорії були нагороджені кубками, медалями, грамотами та іншими нагородами.

Разом з тим на змаганні було 5 спеціальних грошових призів: «за волю до перемоги», «за найкрасивіший кидок», «приз глядацьких симпатій», «за кращу техніку» і «приз від спонсора турніру».

У загальному заліку СК “Бірлік” зайняла перше командне місце серед всіх команд учасників турніру.

Прес-центр ДУМАРК

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.