Warning: file_get_contents(http://ipwhois.app/json/3.95.233.107): failed to open stream: Connection timed out in /home/lifeisla/dumk.org/www/wp-content/themes/dumk-theme/salat/salat-time.php on line 37
Набір на стипендіальні програми з ісламської теології в Туреччині на новий 2022-2023 навчальний рік | Qırım Musulmanları Diniy İdaresi
image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

Набір на стипендіальні програми з ісламської теології в Туреччині на новий 2022-2023 навчальний рік

Міністерство освіти Турецької Республіки і Турецький Фонд у справах релігії оголошують набір на новий 2022-2023 навчальний рік на міжнародні стипендіальні програми з ісламської теології. 

Випускники кримських і українських шкіл можуть навчатися в найкращих міжнародних релігійних ліцеях Імам-хатип та на теологічних факультетах університетів Туреччини. Студентам надається безкоштовне проживання в гуртожитку навчального закладу, 3-х разове харчування, бібліотека, криті та відкриті спортзали, екскурсії по історичних місцях Туреччини, щомісячна стипендія, квитки на літак в обидва боки. Всі витрати бере на себе турецька сторона.

Умови вступу до міжнародного ліцею Імам-хатип:

Абітурієнт повинен бути громадянином України;

Вік – не старші 16 років;

Не бути в шлюбі;

Мати свідоцтво про закінчення 9 або 11 класу (або табель з оцінками за 8-й чи 10-й клас) з середнім балом не менше 70 за 100-бальною системою (учні випускних класів повинні отримати свідоцтво не пізніше липня 2022 року);

Не мати судимостей та дисциплінарних покарань в школі;

Після закінчення школи не повинно пройти більше 2-х років;

Не бути випускником турецької середньої школи;

Не мати хвороб, які можуть завадити його навчанню в Туреччині;

Сім’я абітурієнта не повинна проживати в Туреччині;

Умови вступу до університетів на бакалаврат, в магістратуру та докторантуру:

Абітурієнт повинен бути громадянином України;

Дата народження – після 01.01.2001 року (не старші 21 року);

Не мати хвороб, які можуть завадити його навчанню в Туреччині;

Мати свідоцтво про повну загальну або спеціальну середню освіту (11 класів) з середнім балом не менше 70 за 100-бальною системою (учні випускних класів повинні отримати атестат не пізніше липня 2022 року);

Не мати судимостей та дисциплінарних покарань в школі;

Після закінчення школи не повинно пройти більше 2-х років;

Не бути раніше учасником стипендіальної програми Фонду, якого позбавили стипендії з якихось причин;

Не вчитись на території Туреччини за будь-якими освітніми програмами на момент подачі заяви.

ВСІМ БАЖАЮЧИМ НЕОБХІДНО ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА САЙТІ: http: diyanetburslari.tdv.org ДО 15 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ. Тих, хто зареєструвався на цьому сайті, по електронній пошті повідомлять про те, що ваша заява прийнята на розгляд, а також про іспит, який відбудеться орієнтовно в липні місяці. Тому відправник (особисто випускник або той, хто закінчив школу не більше 2-х років) повинен користуватися діючої і відкритою електронною поштою. Заява заповнена не повністю або неправильно розгляду не підлягає. Будьте уважні!

Після реєстрації необхідно підготуватися до співбесіди. Теми співбесіди: тест візуальних здібностей; читання Священного Корану і знання правил таджвіда, основні релігійні знання (віропереконання, поклоніння, історія пророків і т.д.); здатність самовираження, усвідомленість вибору; володіння мовами. Співбесіди будуть проходити на території України в Посольствах Турецької Республіки, в офісах ТІКА, інституті ім. Ю.Емре. Для кримських абітурієнтів необхідно буде виїхати в Херсонську область. В залежності від епідситуації співбесіди можуть відбуватись в он-лайн форматі.

За цією програмою здобувають освіту юнаки і дівчата з 111 країн світу. Скористайтесь цією можливістю і ви!

Інформаційна підтримка та супроводження – Духовне Управління Мусульман Автономної Республіки Крим (тел.+38 063 221 54 64 WhatsApp Viber Telegram).

Comments are closed.

İbn Ümer (Allah ondan ve babasından razı olsun) bildirgen edi (aytqan edi):
“Peyğamberimiz (Allahnıñ selâm ve rizası onıñ üzerinde olsun) dedi ki: ” İslam 5 şartta quruldı: Allahtan başqa ilah (tañrı) yoq ve Muhammed Onıñ resulü (elçisi) şeadet etmek; namaz qılmaq; zekât bermek; Allahnıñ Evine hac yapmaq, Ramazanda oraza tutmaq”.