image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

Набір на стипендіальні програми з ісламської теології в Туреччині на новий 2022-2023 навчальний рік

Міністерство освіти Турецької Республіки і Турецький Фонд у справах релігії оголошують набір на новий 2022-2023 навчальний рік на міжнародні стипендіальні програми з ісламської теології. 

Випускники кримських і українських шкіл можуть навчатися в найкращих міжнародних релігійних ліцеях Імам-хатип та на теологічних факультетах університетів Туреччини. Студентам надається безкоштовне проживання в гуртожитку навчального закладу, 3-х разове харчування, бібліотека, криті та відкриті спортзали, екскурсії по історичних місцях Туреччини, щомісячна стипендія, квитки на літак в обидва боки. Всі витрати бере на себе турецька сторона.

Умови вступу до міжнародного ліцею Імам-хатип:

Абітурієнт повинен бути громадянином України;

Вік – не старші 16 років;

Не бути в шлюбі;

Мати свідоцтво про закінчення 9 або 11 класу (або табель з оцінками за 8-й чи 10-й клас) з середнім балом не менше 70 за 100-бальною системою (учні випускних класів повинні отримати свідоцтво не пізніше липня 2022 року);

Не мати судимостей та дисциплінарних покарань в школі;

Після закінчення школи не повинно пройти більше 2-х років;

Не бути випускником турецької середньої школи;

Не мати хвороб, які можуть завадити його навчанню в Туреччині;

Сім’я абітурієнта не повинна проживати в Туреччині;

Умови вступу до університетів на бакалаврат, в магістратуру та докторантуру:

Абітурієнт повинен бути громадянином України;

Дата народження – після 01.01.2001 року (не старші 21 року);

Не мати хвороб, які можуть завадити його навчанню в Туреччині;

Мати свідоцтво про повну загальну або спеціальну середню освіту (11 класів) з середнім балом не менше 70 за 100-бальною системою (учні випускних класів повинні отримати атестат не пізніше липня 2022 року);

Не мати судимостей та дисциплінарних покарань в школі;

Після закінчення школи не повинно пройти більше 2-х років;

Не бути раніше учасником стипендіальної програми Фонду, якого позбавили стипендії з якихось причин;

Не вчитись на території Туреччини за будь-якими освітніми програмами на момент подачі заяви.

ВСІМ БАЖАЮЧИМ НЕОБХІДНО ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ НА САЙТІ: http: diyanetburslari.tdv.org ДО 15 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ. Тих, хто зареєструвався на цьому сайті, по електронній пошті повідомлять про те, що ваша заява прийнята на розгляд, а також про іспит, який відбудеться орієнтовно в липні місяці. Тому відправник (особисто випускник або той, хто закінчив школу не більше 2-х років) повинен користуватися діючої і відкритою електронною поштою. Заява заповнена не повністю або неправильно розгляду не підлягає. Будьте уважні!

Після реєстрації необхідно підготуватися до співбесіди. Теми співбесіди: тест візуальних здібностей; читання Священного Корану і знання правил таджвіда, основні релігійні знання (віропереконання, поклоніння, історія пророків і т.д.); здатність самовираження, усвідомленість вибору; володіння мовами. Співбесіди будуть проходити на території України в Посольствах Турецької Республіки, в офісах ТІКА, інституті ім. Ю.Емре. Для кримських абітурієнтів необхідно буде виїхати в Херсонську область. В залежності від епідситуації співбесіди можуть відбуватись в он-лайн форматі.

За цією програмою здобувають освіту юнаки і дівчата з 111 країн світу. Скористайтесь цією можливістю і ви!

Інформаційна підтримка та супроводження – Духовне Управління Мусульман Автономної Республіки Крим (тел.+38 063 221 54 64 WhatsApp Viber Telegram).

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.