image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

Спільна віра, спільне коріння, спільна доля, спільна біль!

Сьогодні, 20 лютого, Муфтій Духовного управління мусульман Криму Айдер Рустемов, голова Асоціації мусульман України Сулейман Харйруллаєв та голова Ісламського культурного центру Бірлік Ленур Чауш відвідали Посольство Туреччини у Києві, щоб висловити слова співчуття та підтримки послу Туреччини Ягмуру Ахмету Гульдере та всьому турецькому народу після трагічних землетрусів, що сталися в країні.

Представники мусульманських громад України висловили своє глибоке співчуття та виразили підтримку турецькому народу в такий складний для них час зробивши запис у книзі скорботи.

На зустрічі з Послом Туреччини Муфтій Криму зазначив, що мусульманська громада України постійно в молитві разом зі своїми турецькими братами та сестрами, ми завжди пам’ятаємо про них. Також, як вже зазначалось раніше, минулої п’ятниці в мечетях ДУМ АРК відбулась акція зі збору допомоги постраждалим, частину зібраних коштів вже було перераховано на рахунок Посольства. Шановний Посол повідомив, що після координаційних зустрічей було прийнято рішення про збір допомоги напряму на рахунок Посольства Туреччини в Україні, які потім будуть направлятися на рахунок Управління щодо запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Туреччини (AFAD).

Делегація разом з Муфтієм також передали лист-співчуття голові Управління у справах релігій Туреччини (Diyanet) Алі Ербашу.

На зустрічі українською делегацією було запропоновано створити групу з волонтерів-спеціалістів, в необхідних галузях, з вірян мусульманських громад, які б могли поїхати в постраждалі райони для допомоги в ліквідації наслідків землетрусу.

Прес-центр ДУМ АРК

Comments are closed.

İbn Ümer (Allah ondan ve babasından razı olsun) bildirgen edi (aytqan edi):
“Peyğamberimiz (Allahnıñ selâm ve rizası onıñ üzerinde olsun) dedi ki: ” İslam 5 şartta quruldı: Allahtan başqa ilah (tañrı) yoq ve Muhammed Onıñ resulü (elçisi) şeadet etmek; namaz qılmaq; zekât bermek; Allahnıñ Evine hac yapmaq, Ramazanda oraza tutmaq”.