image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

ЧЕРГОВИЙ 4 З’ЇЗД РЕЛІГІЙНИХ ГРОМАД ДУМ АРК ВІДБУВСЯ У КИЄВІ

10 квітня 2021 року в представництві Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим у м. Києві відбувся черговий, четвертий з’їзд релігійних громад, які входять до складу Духовного Управління.

Після відкриття з’їзду читанням Корану юним хафізом Абдурахманом Асановим, першим виступив муфтій Криму Айдер Іса ог’лу Рустемов з доповіддю про досягнення останніх двох років роботи Управління.

Серед вельмишановних гостей  з’їзду був голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Ага Чубаров, який відмітив, активність та досягнення Духовного Управління Мусульман Автономної Республіки Крим за останній період та те, що на даний момент Україна приймає рішучі кроки для розвитку держави. На державному рівні прийнята концепція розвитку кримськотатарської мови, у зв’язку з чим Рефат Ага закликав громади до викладання кримськотатарської мови на місцях. Також Голова Меджлісу відмітив принцип верховенства права та закликав вести свою роботу згідно букви закону.

На з’їзд до складу Управління були прийнятті ще три релігійні громади з різних регіонів материкової України, а саме: Київської області, Херсонщини та Одеської області. Рішення про прийняття нових громад до складу Управління було одностайним.

Також було розглянуто питання щодо внесення змін технічного характеру до Положення Ради Улемів, презентовано Рішення Ради Улемів ДУМ АРК № 10 від 18.03.2021 р. (буде опубліковано окремо) стосовно визначення початку та кінця місяця Рамадан 1442-2021, суми закяту і садаки аль-фітр, та інше.

Головою Ради улемів ДУМ АРК Сулейманом (Елімдаром) Хайруллаєвим було презентовано нові книги, які видало Управління в цьому році, а саме «Моя молитва» згідно ханафітського мазгабу (покрокова ілюстрована інструкція для тих, хто навчатися намазу), книга видана двома мовами, українською та російською, на разі йде робота по підготовці цієї книги кримськотатарською мовою, та книга «Аль-Акида Ат-Тахавійя» (віропереконання послідовників сунни та громади), яку видали трьома мовами (кримськотатарською, українською та російською), також в кожній книзі читач може знайти і оригінальний арабський текст цього трактату.

Захід відбувався з дотриманням усіх карантинних обмежень які зараз діють на території Києва.

Духовне Управління Мусульман Автономної Республіки Крим висловлює подяку всім присутнім представникам громад та вельмишановним гостям з’їзду!

Наша боротьба триває…

Прес-служба ДУМ АРК

Коментарі закриті.

Від  Абу Хафса ’Умара ібн аль-Хаттаба (нехай буде вдоволений ним Аллаг!) передається:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Усі вчинки – лише [згідно] з намірами, і кожна людина одержить лише за намірами. Тож у того, хто здійснив переселення6 заради Аллага і Посланця Його, переселення буде [зараховане] як [здійснене] заради Аллага і Посланця Його, а хто ж здійснив переселення заради земних благ чи жінки, щоб узяти шлюб з нею, то переселення його буде [зараховане] як здійснене заради того, заради чого він його здійснив».