image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

ДУМК взяло участь в координаційній нараді щодо проблематики фотографування на документи в релігійному вбранні

22 листопада 2018 року в Міністерстві внутрішніх справ України під головуванням заступника Міністра внутрішніх справ України Ковальчук Т. І. та Голови Державної міграційної служби Соколюка М. Ю. України пройшла координаційна нарада спільно з представниками зацікавлених центральних органів виконавчої влади, а також представників різних релігійних організацій Україна, в числі яких було і Духовне управління мусульман АР Крим. На нараді, зокрема, обговорювалося питання внесення змін до законодавства України в частині, що стосується перегляду вимог, які пред’являються до Фотовідбитки для документів, що засвідчують особу.

Проблема фотографування в документи в релігійному вбранні виявилася актуальною не тільки для мусульманської громадськості України. Виявляється, аналогічні проблеми відчувають і представники інших конфесій України, як, наприклад, представники греко-католицької та римо-католицької церков.

Нарада пройшла в конструктивному руслі. Особливо слід відзначити одностайність учасників в позитивному вирішенні проблеми. Відбувся обмін контактами для спільного вироблення рекомендацій від зацікавлених сторін. Ці рекомендації будуть враховані при розробці та затвердженні нового національного стандарту і приведення його у відповідність до міжнародного стандарту ICAO.

Прес-служба ДУМК

Comments are closed.

İbn Ümer (Allah ondan ve babasından razı olsun) bildirgen edi (aytqan edi):
“Peyğamberimiz (Allahnıñ selâm ve rizası onıñ üzerinde olsun) dedi ki: ” İslam 5 şartta quruldı: Allahtan başqa ilah (tañrı) yoq ve Muhammed Onıñ resulü (elçisi) şeadet etmek; namaz qılmaq; zekât bermek; Allahnıñ Evine hac yapmaq, Ramazanda oraza tutmaq”.