image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

П’ятий рік ДУМАРК проводить святковий намаз за межами Батьківщини

4 червня в мечеті київського представництва Духовного управління мусульман АР Крим відбувся святковий намаз, присвячений одному з найбільших ісламських свят Ораза-байрам. Вже о 7:30 почали збиратися перші віряни, і згідно сунни пророка Мухаммада, мир йому і благословення Аллага, до святкової молитви віряни прославляли Всевишнього Аллага, промовляючи голосно святкові такбіри, як це наказав Всевишній Аллаг: “Аллаг бажає вам полегшення, а не утруднення; доводьте ж до кінця дні посту і звеличуйте Аллага за те, що Він вказав для вас прямий шлях; можливо, ви будете вдячні!” (Коран 2:185).

На намазі були присутні близько тисячі віруючих, серед яких – члени Меджлісу кримськотатарського народу, а також Лідер кримськотатарського народу, Мустафа Джемілєв.

Після звершення намазу, зі святковою проповіддю, виступив муфтій Духовного управління мусульман АР Крим – Айдер Рустемов, який звеличив Всевишнього Аллага, і нагадав про це всім мусульманам. Муфтій нагадав віруючим про важливість богобоязливості і єдності, а також про те що закінчивши школу рамадану, ми маємо бути справжніми її випускниками, бути щирими рабами Всевишнього Аллага, а не рабами рамадану, ми маємо продовжувати звершувати молитву, тримати піст, робити добрі справи на протязі всіх місяців, оскільки Всевишній Аллаг, Господь всіх місяців, а не тільки рамадану. Муфтій наголосив про важливість дотримання релігії Всевишнього Аллаха, а також єдності заради Аллага. «В цей святковий день ми маємо проявляти радість, як би важко нам не було, оскільки прояв радості в цей день – є поклоніння Всевишньому» – зазначив Рустемов.

Після завершення святкової проповіді, до вірян звернувся Лідер кримськотатарського народу, Мустафа Джемілєв, який звернувся до співвітчизників, привітавши усіх з цим великим святом. Мустафа Джемілєв зазначив що вже п’ятий рік триває окупація Криму, але наша боротьба триває, і як би не було важко, ми повинні продовжувати боротися з російським агресором і кожен має зробити свій внесок в цю боротьбу.

Прес-центр ДУМАРК

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.