image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

ДУМ АРК підтримує третій етап Кримського марафону

З ім’ям Аллага Всемилостивого, Милостивого!

10 липня 2019 р. на Червоній площі в Москві пройшла акція протесту проти переслідувань кримських татар в окупованому Криму – також, як це було 32 роки тому у 1987 році.

Кримськотатарський народ з честю і гідністю продовжує свою боротьбу ненасильницькими методами. Активісти вийшли з плакатами в руках. “Наші діти не терористи. STOP репресії проти кримських татар”, “Припиніть репресії за національною і релігійною ознакою в Криму”, “Боротьба з тероризмом в Криму – це боротьба з інакомисленням”. Пікет був приурочений до апеляційного судилища над 4 нашими співвітчизниками: маляром-штукатуром Енвером Мамутовим, стоматологом Зеврі Абсеітовим, кухарем Ремзі Меметовим і будівельником Рустемом Абільтаровим.

46 активістів кримських татар були затримані. Тільки з 1 січня 2019 року було заарештовано 35 осіб, а загальна цифра ув’язнених з політичних і релігійних мотивів зараз становить 93 людини. З 10:40 ранку до 15:30 дня суддя Смоліна в експрес-режимі «розглянула» матеріали 18 адміністративних справ (середній час кожного процесу 10-15 хвилин), ухваливши рішення визнати всіх винними і оштрафувавши 18 осіб на 360 тисяч рублів. Наступні процеси пройдуть в серпні – в Міщанському районному суді, де вже за аналогією винесуть вироки ще 28 учасникам акцій в Москві. Загальна сума штрафу складатиме більше 1.000.000 рублів.

У зв’язку з цим 29 липня 2019 року в Криму стартував третій етап «Кримського марафону». Духовне управління мусульман Автономної Республіки Крим в черговий раз підтримує цю прекрасну ініціативу, адже наша сила в єдності. Обов’язок кожного кримського татарина, мусульманина – протистояти злу, тиранії та несправедливості рукою, словом і серцем. Обов’язок кожного з нас в ці дні випробувань – відчувати биття сердець одне одного, бути єдиним оплотом. Збір коштів відбуватиметься на п’ятничних намазах, кошти будуть передані активістам Кримської солідарності.

Більш детальну інформацію про Кримський марафон Ви можете отримати пройшовши за наступним посиланням:

https://drive.google.com/open?id=1mF_dF-8bLClCjdSVnliNRcmke-mFqLS8

Муфтій Криму

АЙДЕР ІСА ОГ’ЛУ РУСТЕМОВ

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.