image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

Звернення Муфтія Криму до віруючих та глав релігійних організацій України у зв’язку з тортурами Нарімана Аметова!

З Ім’ям Аллаха Всемилостивого, Милостивого!

Безчинство російської влади щодо кримськотатарського народу, віруючих Криму, переходить усі межі розумного у свідомості людини 21 століття. Але очевидно, що насильство, катування, вбивства – це методи тиранів усіх часів.

Не те, що складно, а неможливо передати словами те, що зазнав Наріман Аметов. Його вивозять за сотню кілометрів з власного будинку в глибокий підвал з мішком на голові, не даючи вчасно зробити намаз, принижуючи і ображаючи. У цей час у будинку, де залишаються дружина та маленькі діти, силовики перевертають все догори дном. У підвалі за відмову свідчити на апараті “поліграф” та прохання викликати адвоката до його голови підключають дроти та дають розряди такої сили, що сильний, міцний чоловік перетворюється на «напівживе м’ясо», кров’ю якого записується все, що диктує кат.

У цьому контексті мимоволі згадується історія Аммара ібн Ясіра, який у тортурах вимовив слова невіри, і щодо якого був ниспосланий 106-й аят сури 16-ї. Адже Наріман у своїй публічній заяві підкреслив, що кати припустилися помилки, відпустивши його і розраховуючи, що він мовчатиме: «Краще б вони мене вбили» – сказав він.

І в цьому контексті ти не просто усвідомлюєш, а глибоко відчуваєш ті біль та страждання, які переносили перші віруючі в мекканський період за свою тверду віру, за правду та істину. Такою виявилася мати Аммара – Сумайя, яка впала смертю свідка за віру, тобто шахіда.

Я переконаний, Наріман – не перший і не останній, хто зазнав і, на жаль, зазнає подібних тортур у Криму, але він – перший, хто публічно заявив про це, перебуваючи на території окупованого Криму. Наріман Аметов своєю заявою оголив меч слова у боротьбі із сучасним тираном – російською окупаційною владою в Криму. По суті він відкрив новий етап боротьби. І це справжня боротьба – за правду, істину, віру! Резолюції та “глибоке занепокоєння” від ООН та ОБСЄ, на жаль, залишаються малоефективними. Це не просто тривожний дзвіночок, що міжнародне співтовариство запізнилося з відправкою моніторингових місій до Криму, а ядерна бомба, яка свідчить про це.

У цій заяві я звертаюся до всіх глав релігійних організацій в Україні, і в першу чергу – мусульманських. Особливо з огляду на потенційну загрозу вторгнення російських військ в Україну. Не можна про це мовчати!
У будь-якому злі є благо, це напруження сьогодні очистить серця, згуртує ряди, виявить лицемірів та зрадників. І це – провісник перемоги з волі Всевишнього!

Наша боротьба триває!
Муфтій Криму Айдер Іса оглу Рустемов

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.