image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

Нові вироки та арешти мусульман Криму

Сьогодні, 11 лютого 2022 року, російський Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив вироки двом мусульманам – кримським татарам: Вадиму Бектемірову та Зекір’ї Муратову. Їх, як і близько сотні інших мусульман, звинувачують в начебто терористичній діяльності, “доказами” якої виступають аудіо та відеозаписи розмов на релігійні теми, спровоковані та записані так званими “таємними свідками” – агентами ФСБ.

Магістра ісламських наук, батька трьох малолітніх дітей Вадима Бектемірова засудили до 11 років колонії суворого режиму, з них перші 3 роки він повинен відбути у тюрмі. 64-річному Зекір’ї Муратову, інваліду 3-ї групи, дали 11 з половиною років колонії суворого режиму, що, насправді, є смертним вироком для важко хворого літнього чоловіка.
Під час винесення вироку біля будівлі так званого Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі, де на відкритому засіданні по відеозв’язку виступали адвокати по цій справі, окупаційні силовики затримали трьох громадянських журналістів, які освітлювали подію. Всі троє – мусульмани, кримські татари: Алі Сулейманов, Рустем Усеїнов та неповнолітній Амар Абдулгазієв.

За два дні до цього, о 4 ранку 9 лютого, в чотирьох будинках кримських татар в різних куточках Криму були проведені чергові обшуки та арешти. Заарештовано Ансара Османова, Аметхана Абдулвапова, Марлена Мустафаєва та Ернеста Сейтосманова. Загалом 9 дітей залишились без батьків. Під час цих обшуків було навмисне від’єднано від мобільного зв’язку декількох адвокатів та громадянських активістів в Криму. Затриманих мусульман звинувачують в участі в організації Хізб-ут-Тахрір.

Кидаючи за ґрати віруючих людей, які мають активну громадянську позицію, піклуються про власні багатодітні родини та допомагають іншим сім’ям, що залишились без піклувальників, підтримують своїх співвітчизників та одновірців у боротьбі з несправедливістю та тиранією російської окупаційної влади, не сидять осторонь проблем свого народу, – Росія намагається зламати та підкорити людей. Але, як сказав на так званому “суді” в своєму останньому слові Зекір’я Муратов, “палець можна зламати, кулак – неможливо”! Тільки в єдності та спільній боротьбі, з вірою в серці, наш народ переможе й буде жити вільно на своїй землі!

“О ви, які увірували! Будьте терплячими, змагайтесь у терпінні, будьте стійкими! І бійтесь Аллага — можливо, матимете ви успіх!” (сура 3, аят 200)

Наша боротьба триває!

Прес-служба ДУМ АРК

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.