image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

Муфтій Криму подякував Заслужений академічний Ансамбль пісні і танцю ЗСУ за привітання мусульман України

В середу, 11 травня, Муфтій Криму разом з бійцями батальйону «Крим» та кримськотатарськими активістами провели зустріч з керівництвом та складом  Заслуженого академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України, під час якої висловили свою подяку за привітання мусульман України з великим ісламським святом Ораза Байрам (Свято Розговіння).

Айдер Рустемов висловив окрему подяку керівнику ансамблю – полковнику Антонюку Дмитру Жановичу та начальнику ансамблю пісні і танцю ЗСУ – полковнику Макаренку Сергію Валентиновичу  за вагомий внесок у єдність українців різних конфесій та за повагу воїнів-мусульман, які борються за волю та незалежність України, нагородивши їх спеціальними почесними грамотами та символічними подарунками.

Командир батальйону Крим Іса Акаєв також вручив почесні грамотами всім учасникам ансамблю та передав подарунковий сертифікат від ресторану справжньої кримськотатарської кухні «Мусафір».

В своєму вступному слові Муфтій Криму зауважив, що в контексті сьогоднішньої війни «кримські татари та українці воюють пліч о пліч та рано чи пізно ми обов’язково переможемо, тому що за нами істина та справедливість, а це – атрибути Всевишнього».

«Також подібні акції є дуже важливими в контексті інформаційної війни, яку веде росія проти України. Ми бачимо як росія використовує антизахідні наративи, звинувачуючи західний світ в підтримці України, але при цьому замовчуючи свою участь у війні в Лівії, Сирії та інших регіонах. І насправді ми бачимо або дуже слабку підтримку України, або зовсім нейтральну позицію з боку арабо-мусульманського світу. Тому дуже важливо робити подібні заходи, які показують, що в Україні є мусульмани, що в лавах ЗСУ є мусульмани, які вільно сповідують свою релігію. І це привітання від Ансамблю дійсно викликало дуже великий резонанс серед мусульманського світу, зокрема в Туреччині та Пакистані», – зазначив Муфтій.

«Ми завжди повторюємо, що ця війна почалася 8 років тому з окупації Криму та Донбасу і вона має закінчиться звільненням цих територій», –  наголосив Айдер Рустемов.

Прес-центр ДУМ АРК.

Comments are closed.

İbn Ümer (Allah ondan ve babasından razı olsun) bildirgen edi (aytqan edi):
“Peyğamberimiz (Allahnıñ selâm ve rizası onıñ üzerinde olsun) dedi ki: ” İslam 5 şartta quruldı: Allahtan başqa ilah (tañrı) yoq ve Muhammed Onıñ resulü (elçisi) şeadet etmek; namaz qılmaq; zekât bermek; Allahnıñ Evine hac yapmaq, Ramazanda oraza tutmaq”.