image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
uk

«Релігійні маріонетки» на окупованих територіях – хто вони? Та чому так важлива духовна безпека!

Як стало відомо, 17 жовтня на окупованих росією територіях Херсонської області окупанти за підтримки місцевих колаборантів створили так званий “Муфтіят мусульман Малоросії”.

Як зазначається в повідомленнях , ініціаторами створення окупаційного “Муфтіяту” стали послідовники ДУМУ яке очолює муфтій Ахмед Тамім, а саме Мемет Дурсунов, який до захоплення росією Херсонської області керував “Мусульманською релігійною громадою міста Мелітополь Запорізької області”, яка входить до складу “Духовного управління мусульман України” згідно інформації з відкритих юридичних реєстрів.

В повідомленні також йдеться що, нібито “ініціатива створення нового муфтіяту виходила від духовних лідерів кримських татар”, що входять до “Таврійського муфтіяту” під керівництвом муфтія Руслана Саітвалієва. Що цікаво, сам Руслан Саітвалієв є муфтієм “Таврійського муфтіяту”, який був створений в Криму Духовним управлінням мусульман України (ДУМУ), яке очолює муфтій Ахмед Тамім, який на даний момент є членом Всеукраїнської Ради Церков та Релігійних Організацій.

Слід також зазначити, що Руслан Саітвалієв є випускником “Київського Ісламського університету” заснованого ще в далекому 1993 році Духовним управлінням мусульман України з ініціативи голови ДУМУ муфтія Ахмеда Таміма зі ступенем “Імам хатиб”. Ще до окупації Криму “Таврійський муфтіят” під керівництвом муфтія Руслана Саітвалієва був опозиційною релігійною організацією до ДУМКа, та після окупації Криму почав тісно співпрацювати з російською владою, налагодивши зв’язки з кишеньковими російськими муфтіями згідно інформації що доступа з відкритих джерел.

Насправді ж, всі ці так звані “духовні лідери кримських татар” – звичайні зрадники свого народу, які були, є і завжди будуть серед кожного народу. Вони є прообразом Юди в християнстві або Абдуллаха ібн Убайя в ісламі. Такі люди завжди торговали вірою та шукали розколу віруючих в України та Криму до його окупації. А скориставшись можливістю підлаштуватись під нову “владу” вони його реалізували.

ДУМ АРК рішуче засуджує будь яку співпрацю з окупантами, особливо коли релігію використовують як фактор маніпуляції для приборкання та залякування поневолених народів, та закликає органи безпеки та розвідки України, правоохоронні органи України з’ясувати достовірність вищевказаних фактів, які доступні з відкритих джерел інтернету, та вжити всіх необхідних заходів! Адже духовна безпека у будь-якій країні є основною складовою безпеки країни загалом!

Нагадаємо, що 3 серпня 2022 року в форматі онлайн конференції відбувся черговий, п’ятий з’їзд релігійних громад, які входять до складу Духовного Управління мусульман Автономномної Республіки Крим, де було затверджено підсумкову заяву що до незаконної, агресивної, війни росії проти України та окупації її територій. Також, було констатовано факти масових репресій та гонінь проти представників громад ДУМ АРК у Херсонській області (населені пункти: м. Генічеськ, м. Мелітополь, с. Новоолексіївка, с. Щасливцеве, с. Рикове, с. Стрілкове, м. Херсон, Нова-Каховка та ін), більшість яких пройшли через допити, підвали, акти фізичного насильства, побиття, погрози та шантаж, наприклад історія діючого імама та голови Релігійної Громади Бірлік”, с.Щасливцеве, Херсонської обл. (див. за посиланням)

Ця війна стала вододілом між істиною та брехнею, між вірою та лицемірством. Вона розділила людей незалежно від віросповідання та нації на патріотів, захисників своєї країни хоробрих, щирих українців та зрадників-колаборантів, на непокорених кримських татар, які скуштували гіркоту цієї війни, яка насправді почалася з окупації Криму 8 років тому, та сатк’инів, манкуртів, на щирих чеченців та послідовників Кадирова – кадировців тощо. Будь-яка війна є очищенням для народу від зрадників та лицемірів. І будь-яку війну можна виграти лише очистивши свої лави від таких. З вірою в Бога та неминучу справедливість наша боротьба продовжується!

Прес-служба ДУМ АРК

P.S. ДУМ АРК не несе відповідальності за достовірність інформації, наведеної з відкритих джерел Інтернету!

Comments are closed.

Abu Havsa Umar ibn al-Hattab (Allah ondan razı olsun) bildirgenine köre: “Men, Allahnıñ Peyğamberi (sallaLLahu aleyhi ve sellim), aytqanını eşitken edim: “Bütün areketler yalıñız niyetlerge köre (qabul etilir) ve er bir insan tek niyetine köre alır. Buña köre de, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etken kişi, Allah ve onıñ elçisi içün köçüv (hicret) etkeni sayılır, dünya malları ya da bir qadınnen evlenmek içün köçüv (hicret) etken kişi, o zaman onıñ köçüvi (hicreti) ne niyetinen yapılsa öyle qabul etilecektir”.