image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

Допомога дітям-сиротам в умовах війни

З ім’ям Аллага Всемилостивого, Милостивого!

У стінах центрального представництва РО «ДУМ АРК» у Києві відбулася зустріч активісток «Об’єднання мусульманок України» (ОМУ) з Муфтієм Криму Айдером Рустемовим та головою ГО «Асоціація мусульман України» (АМУ) Сулейманом Хайруллаєвим.

На зустрічі було прийнято рішення про пошук донорів, для отримання щомісячної цільової допомоги для забезпечення дітей-сиріт України, що постраждали в наслідок вторгнення росії в Україну. Найближчим часом буде оголошено критерії тих, хто підпадає під цю програму на наших офіційних ресурсах та соціальних мережах.

Активістка ОМУ – волонтер, відзначена нагородою Верховної Ради України за активну діяльність після повномасштабного вторгнення РФ, Ольга Кича, наголосила на важливості турботи про сиріт, кількість яких внаслідок дикої війни, розв’язаної росією, збільшилася. Попередньо була зібрана інформація про декілька дитячих будинків, які прийняли діток з інших регіонів України, та їх нагальні потреби в побутових речах, засобах особистої гігієни, посуді, ліках та ін.

ДУМ АРК – активно займається питанням допомоги дітям-сиротам. За період 2020-2022 р. Духовне управління спільно в ОМУ та фондом «Рука Допомоги» реалізували низку благодійних проектів з допомоги дітям-сиротам, зокрема було відремонтовано чотири будинки в Херсонській області для дітей, звільнених з табору для полонених.

Прес-служба ДУМ АРК

Коментарі закриті.

Від  Абу Хафса ’Умара ібн аль-Хаттаба (нехай буде вдоволений ним Аллаг!) передається:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Усі вчинки – лише [згідно] з намірами, і кожна людина одержить лише за намірами. Тож у того, хто здійснив переселення6 заради Аллага і Посланця Його, переселення буде [зараховане] як [здійснене] заради Аллага і Посланця Його, а хто ж здійснив переселення заради земних благ чи жінки, щоб узяти шлюб з нею, то переселення його буде [зараховане] як здійснене заради того, заради чого він його здійснив».