image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

ДУМК отримало відповідь від МВС щодо питання фотографування в хіджабі на документи що засвідчують особу

У відповідь на звернення Духовного управління мусульман АРК було отримано відповідь, підписану заступником Міністра внутрішніх справ України Гончаровим С.М. У відповіді повідомляється про результати всебічного розгляду питання надання можливості жінкам-мусульманкам фотографуватися на документи, що засвідчують особу, в мусульманській хустці.

Було відзначено, що існуючий стандарт ДСТУ 1303-94, який передбачає фотографування в документи виключно без головного убору, не враховує вимог, які встановлені для фотозображень особи відповідно до міжнародних рекомендацій які є обов’язковими для виконання, зокрема рекомендацій Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO).

Особливо важливим у відповіді слід зазначити факт того, що Державна міграційна служба України звернулася до Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» з пропозицією переглянути ДСТУ 1303-94 і привести його у відповідність до міжнародних норм.

Таким чином, рішення поставленого в зверненні Духовного управління мусульман АРК стане можливим після внесення відповідних змін до ДСТУ 1303-94.

Прес-служба ДУМК

Коментарі закриті.

Повідомляєтся що Ібн ’Умар (нехай буде вдоволений ним та його батьком Аллаг!), сказав:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Іслам зведений на п’яти [стовпах]: свідчити, що немає бога, окрім Аллага, і Мухаммад – Посланець Аллага, звершувати молитву, сплачувати закят, здійснювати паломництво до Дому, постити у Рамадан».