image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

«Москва» перетворилась в «Сєлям»

17 січня, у благословенний для мусульман день, п’ятницю, свої двері для всіх відкрив новий ісламський культурний центр «Сєлям». Примітно, що на місці, де розташувався новий центр, раніше був ресторан «Москва», який після початку окупації Російською Федерацією Криму та початку військових дій на сході України перейменували в «Шале».

Ісламський культурний центр «Сєлям» – це вже третє представництво Духовного Управління мусульман Автономної республіки Крим на материковій частині України, яке з’явилось завдяки зусиллям переселенців з Криму, що вимушені були покинути свою батьківщину в зв’язку з окупацією 2014 року, та мусульманської спільноти Київської області.

В цей святковий день п’ятничну проповідь прочитав муфтій Криму Айдер Іса оглу Рустемов. Тема проповіді теж була символічною: «Сєлям» – яке значення несе це слово для мусульман, і чому новий центр назвали саме так.

Після звершення джума-намазу муфтій Криму привітав усіх мусульман від імені ДУМК, а також Меджлісу кримськотатарського народу з цією радісною подією в житті мусульманської громади Києва. Від імені місцевих мусульманських громад з відкриттям вітали представники ДУМУ «Умма», ГО «Аль-Раід», релігійної громади «Нєджат». На відкритті були присутні також представники місцевого самоврядування. Після урочистої частини на всіх гостей чекало смачне частування.

Адреса ІКЦ «Сєлям»:

Київська область, Броварський район, с. Погреби, вул. Різдвяна (колишня вул. Коцюбинського), 10а.
Телефони для зв’язку:
+380 (63) 369 37 87
+380 (63) 410 15 58

Прес-служба ДУМ АРК

Коментарі закриті.

Від  Абу Хафса ’Умара ібн аль-Хаттаба (нехай буде вдоволений ним Аллаг!) передається:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Усі вчинки – лише [згідно] з намірами, і кожна людина одержить лише за намірами. Тож у того, хто здійснив переселення6 заради Аллага і Посланця Його, переселення буде [зараховане] як [здійснене] заради Аллага і Посланця Його, а хто ж здійснив переселення заради земних благ чи жінки, щоб узяти шлюб з нею, то переселення його буде [зараховане] як здійснене заради того, заради чого він його здійснив».