image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

Реакція Управління у справах релігій Туреччини на потворні карикатури французького журналу Charlie Hebdo

Ми ще раз заявляємо, як робимо це завжди і за будь-якого приводу, що Іслам – це релігія миру, а його посланник, Пророк Мухаммад (мир йому та благословення Аллага) є пророком милосердя. Мусульмани сповідують віру, яка визнає людські права та свободи, а також загальнолюдські цінності і яка відкидає всі види насильства і зла. Однак, останнім часом ми бачимо, що образи і нападу на Іслам і мусульман в Європі, особливо у Франції, досягли дуже серйозного рівня. Журнал Шарлі Ебдо (Charlie Hebdo)  зі своїми брудними публікаціями є першопроходьцем в цій ситуації. В останньому випуску згаданого зловмисного журналу було знову опубліковано дуже потворні карикатури на нашого Пророка (мир йому та благословення Аллага), а також на президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

Ми чітко заявляємо, що ця публікація і ці дії є неймовірною неповагою до майже двох мільярдів мусульманам в світі. Це є злочином проти святості та совісті. Це – жахлива аморальність, яка ігнорує людські цінності. Це – велика ворожість, яка переступає закон. Це – підла політика, яка торкається людської гідності і свободи віри. Це – фанатичне варварство, що порушує міжнародні конвенції. Це – безвідповідальна і безрозсудна поведінка, яке підриває соціальний і глобальний світ. Це – свідома і нещадна провокація, яка нацьковуває людей і маси. Ми підкреслюємо, що погляди і відносини, такі як брехня, наклеп, приниження, образи, напади, провокації, ніколи не можуть бути пояснені та замасковані концепцією свободи.

Тому, ми рішуче засуджуємо цей огидний журнал, який ганьбить людство. Очікуємо, що судові органи Франції негайно приймуть необхідні юридичні заходи.

Ми запрошуємо керівників зацікавлених країн, виконати свої обов’язки щодо захисту цінностей і святості, щодо забезпечення всіх видів безпеки і щодо забезпечення вимог прав мусульман.

Ми закликаємо всіх інтелектуалів, вчених, активістів, неурядові організації, представників ЗМІ та розсудливих людей, які вірять в закони і права людини в Європі, поважають віру і соціальний світ, засудити і проявити ініціативу проти цього кричущого каліцтва та порушень прав. Ми очікуємо відгуку від всіх послідовників релігії і релігійних переконань, які цінують людей і віру. В іншому випадку, зазначені особи, групи і установи втратять довіру в очах мусульман і викличуть їх глибоке розчарування.

Ми відкрито заявляємо світової громадськості, що мусульмани ніколи не вдаватимуться до незаконних засобів захисту від цих огидних провокацій і будуть продовжувати захищати свої права, переконання і універсальні цінності, діючи розсудливо і доброзичливо. Ми віримо, що милосердя, совість і закон переможуть, добро і мир переможуть.

Заклик до світової громадськості.

Управління у справах релігії Туреччини

Оригінал звернення: https://www.diyanet.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Detay/29937/diyanet-isleri-baskanligindan-charlie-hebdo-dergisine-tepki

Коментарі закриті.

Від  Абу Хафса ’Умара ібн аль-Хаттаба (нехай буде вдоволений ним Аллаг!) передається:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Усі вчинки – лише [згідно] з намірами, і кожна людина одержить лише за намірами. Тож у того, хто здійснив переселення6 заради Аллага і Посланця Його, переселення буде [зараховане] як [здійснене] заради Аллага і Посланця Його, а хто ж здійснив переселення заради земних благ чи жінки, щоб узяти шлюб з нею, то переселення його буде [зараховане] як здійснене заради того, заради чого він його здійснив».