image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

Платформа політв’язнів: до рішучих дій, ін ша Аллаг!

Духовне Управління Мусульман Автономної Республіки Крим підтримує ініціативу створення Платформи політв’язнів, яку заснували 16 колишніх політв’язнів Кремля. Її мета – звільнення всіх українських громадян, які знаходяться за гратами внаслідок агресії Російської Федерації.

Під час презентації цієї платформи 4 березня 2021 року в Києві муфтій Криму Айдер Рустемов підкреслив, що Іслам – це релігія боротьби за справедливість та мир, він не є релігією пацифізму. Саме тому мусульманська спільнота Криму, кримські татари, громадяни України займають активну громадянську позицію щодо окупаційної влади, і тому кожного дня збільшується число ув’язнених в Криму, вже близько 200 дітей позбавлені батьківського піклування. Всі ці люди чекають від Української держави рішучих дій щодо підтримки та звільнення всіх політв’язнів. “Ми сподіваємось, – сказав муфтій, – що ця платформа теж стане кроком до цього. Ми молимось про благословення на цьому шляху та будемо всіляко підтримувати діяльність Платформи політв’язнів”.

Прес-служба ДУМ АРК

 

Заява засновників:

«ПЛАТФОРМИ ЗВІЛЬНЕННЯ ПОЛІТВ’ЯЗНІВ»

Платформа – це позапартійне об‘єднання, яке створене для захисту прав та звільнення всіх, хто ув’язнений через політичні переслідування поза межами нашої країни, на окупованих територіях та всередині країни. Нашою метою є якнайскоріше відновлення справедливості щодо кожного.

Засновники Платформи – шістнадцять колишніх політв’язнів, які в минулому були ув’язнені російським режимом за боротьбу проти російської агресії: Асєєв Станіслав, Балух Володимир, Бекіров Едем, Гриб Павло, Жемчугов Володимир, Карпюк Микола, Кольченко Олександр, Козловський Ігор, Мовенко Ігор, Панов Євген, Рамазанов Ісмаїл, Семена Микола, Сенцов Олег, Сущенко Роман, Чийгоз Ахтем, Шумков Олександр.

Платформа займається боротьбою за звільнення всіх українських громадян, які знаходяться за гратами внаслідок агресії Російської Федерації: політв’язнів, заручників, військовополонених.

Ми також засуджуємо незаконні, політично вмотивовані переслідування проукраїнських активістів – патріотів в Україні.
Платформа діє виключно на основі норм міжнародного права, внутрішнього законодавства України, норм Статуту ООН, міжнародних конвенцій та рішень міжнародних судів і резолюцій інших міжнародних правових організацій.
Платформа відкрита до співпраці з українськими та міжнародними спільнотами, які працюють в напрямку звільнення українських політв’язнів. Ми прагнемо, щоб питання звільнення політв’язнів були постійно в фокусі суспільної уваги, стали пріоритетними, як для органів української влади, так і наших друзів та партнерів за кордоном.

Платформа приймає рішення на основі обговорення питань всіма її учасниками. Вона має координатора (Ігор Гриб) для організації своєї діяльності.

Ми заявляємо, що в своїй діяльності протистоятимемо агресії Росії, боротимемось за повернення тимчасово окупованих територій, працюватимемо заради свободи та незалежності нашої держави.

СЛАВА УКРАЇНІ!

Коментарі закриті.

Повідомляєтся що Ібн ’Умар (нехай буде вдоволений ним та його батьком Аллаг!), сказав:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Іслам зведений на п’яти [стовпах]: свідчити, що немає бога, окрім Аллага, і Мухаммад – Посланець Аллага, звершувати молитву, сплачувати закят, здійснювати паломництво до Дому, постити у Рамадан».