image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

На окупованому півострові продовжуються утиски кримських татар

Окупаційна влада Криму продовжує встановлювати тотальний контроль через тиск на релігійні мусульманські громади півострову.

Сьогодні, 30 березня у мечеть «Юкари Джамі» в Алушті прийшли співробітники так званого «кримського муфтіяту», ФСБ, ЦПЕ і прокуратури. Співробітники правоохоронних органів переміщались по периметру двору та будівлі мечеті, та вели оперативну зйомку.

Серед тих, хто прийшов парафіяни впізнали співробітника ФСБ Олександра Компанейцева, який виступив на боці обвинувачення в ряді кримінальних справ проти кримських татар мусульман. Він же ініціатор кримінального переслідування доньки політв’язня Мусліма Алієва – Гульсум Алієвої.

Співробітниками «правоохоронних» органів було вилучено 3 книги. Також парафіянам мечеті повідомили, що «проводиться перевірка дотримання місцевої релігійної організацією Мусульманська громада «Алушта»» федерального законодавства про свободу совісті та релігійні об’єднання, про протидію екстремістській діяльності та тероризму, земельного та іншого законодавства».

Це не перший випадок, коли окупанти чинять тиск на мусульманські громади півострову (чого тільки варті випадки відключення мечетей від водопостачання та електроенергії), що вказує на конкретні цілі окупантів, а саме за допомогою обшуків, залякувань та терору силою підкорити незалежні релігійні громади затягнувши їх силою в лоно цілковито підконтрольного так званого «кримського муфтіяту».

Просимо Всевишнього Аллага полегшення для наших співвітчизників в Криму!

Наша боротьба триває!

Прес-служба ДУМ АРК

Коментарі закриті.

Від  Абу Хафса ’Умара ібн аль-Хаттаба (нехай буде вдоволений ним Аллаг!) передається:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Усі вчинки – лише [згідно] з намірами, і кожна людина одержить лише за намірами. Тож у того, хто здійснив переселення6 заради Аллага і Посланця Його, переселення буде [зараховане] як [здійснене] заради Аллага і Посланця Його, а хто ж здійснив переселення заради земних благ чи жінки, щоб узяти шлюб з нею, то переселення його буде [зараховане] як здійснене заради того, заради чого він його здійснив».