image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

Фронт релігійної дипломатії!

З ім’ям Аллаха Всемилостивого, Милостивого!

Муфтій Криму Айдер Рустемов з офіційним візитом відвідав Турецьку Республіку, де провів низку зустрічей та відвідав державні установи в Анкарі та Стамбулі.

Візит розпочався з зустрічі з Управлінням у справах релігії у Туреччині (Diyanet), де було порушено низку гострих питань у контексті російсько-української війни, підбито підсумки щодо проведеної спільної гуманітарної роботи, обговорено можливості збільшення підтримки та допомоги мусульманській спільноті України зокрема та загалом всім громадянам, які постраждали від наслідків дикої війни, розв’язаної росією у 21 столітті. Було зафіксовано побажання у вигляді конкретних проектів, реалізація яких була більш детально розглянута на наступній зустрічі у Благодійному Фонді Духовного Управління у справах релігії у Туреччині (Діянет вакфи).

У контексті російсько-української війни, Україна – символ боротьби за свободу, справедливість та людяність. Це основний меседж, який було донесено на всіх зустрічах українською делегацією з першою та другою особам вищезгаданих організацій, зокрема й на зустрічі з радником президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана – Ялчином Топчу.

Візит до Анкари завершився візитом до кримськотатарського анкарського дернеку, який доклав чимало зусиль щодо організації та надання допомоги евакуйованим до Туреччини сім’ям, у непротокольній обстановці за вечерею та спілкуванням із співвітчизниками.

Далі в Стамбулі Муфтій Криму Айдер Рустемов провів зустріч Фондом захисту прав і свобод людини та гуманітарної допомоги (İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı) ІНН, де були детально обговорені практичні деталі щодо реалізації проекту «мобільної кухні», надання допомоги осиротілим дітям внаслідок російсько-української війни, озвучено пропозиції щодо проведення гуманітарної проектної діяльності на міжконфесійному рівні та багато іншого.

ДУМ АРК висловлює подяку Президенту та політичному керівництву Туреччини за послідовну позицію у визнанні територіальної цілісності України, невизнання окупації Криму та за надану військову та політичну підтримку.

Дякуємо братському турецькому народу за всю ту гуманітарну допомогу, яку було надано з першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Висловлюємо подяку лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву в політичному контексті за титанічний внесок у боротьбі антиросійської пропаганди в ролі “незламної особистості”, “великого борця за справедливість тюркського походження”, яким його безумовно сприймають у Туреччині. 

Також висловлюємо подяку Консультативній Раді при Президентові України в особі Снавера Сейтхалілова та Фонду національного добробуту Криму (ФНДК) в особі голови Правління Ленура Мамбетова за організацію проведених зустрічей на високому рівні.

Правда, і справедливість завжди перемагають. Наша боротьба продовжується!

Прес-служба ДУМ АРК

Коментарі закриті.

Повідомляєтся що Ібн ’Умар (нехай буде вдоволений ним та його батьком Аллаг!), сказав:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Іслам зведений на п’яти [стовпах]: свідчити, що немає бога, окрім Аллага, і Мухаммад – Посланець Аллага, звершувати молитву, сплачувати закят, здійснювати паломництво до Дому, постити у Рамадан».