image/svg+xml Смисловий переклад Корану безкоштовно Замовити
cr

Чергова хвиля репресій в Криму напередодні його звільнення

Цього тижня вкотре проявилось звірине обличчя російської влади в окупованому Криму. 24 січня о 4-й ранку російські силовики, озброєні до зубів, увірвалися в будинки шести кримськотатарських сімей у Джанкойському районі Криму. Виламані двері, налякані діти та жінки, старенькі матері, кинуті на підлогу прикладами чоловіки…

Обшук, перевертання догори дном дитячих кімнат та спалень, і, звісно, підкинуті книжки зі списку «забороненої в рф літератури»… Звинувачення ті самі – екстремізм та тероризм, з року в рік, ось уже майже 9 років, по відношенню до багатодітних батьків, поважних старійшин, молодих журналістів, уважних синів своїх батьків, лікарів, будівельників, вчителів, інженерів, – людей, яких усіх об‘єднує одне: всі вони – кримські татари, мусульмани, з активною громадянською позицією.

Наступного дня до «суду», де виносили вирок Айдеру Асанову, Рефату Сейдаметову, Екрему Крошу, Осману Абдуразакову, Лємару Зекір‘яєву та Халілу Мамбетову, прийшли десятки співвітчизників, щоб підтримати їх. Вони стояли невеликими групами на вулиці (на засідання людей не пустили), журналісти висвітлювали подію, і тим самим «заважали громадському порядку», а насправді – заважали і заважають окупаційній владі своєю єдністю та нескореністю. 28 чоловіків від 17 до 67 років були заштовхані в автозаки та відвезені в різні слідчі ізолятори Криму… Саме в автозаку Казім Аблялімов дізнався, що в нього тільки що помер батько… Він проведе всю ніч в ізоляторі, а на ранок йому швидко, без участі адвоката, присудять 10 діб арешту. Звісно, на дженазє Казіма не відпустили… Як не відпустили у липні 2020 року на похорон маленького трирічного Муси його батька, Руслана Сулейманова, засудженого рашистами до 14 років позбавлення волі.
Двадцяти семи затриманим біля «суду» мусульманам дали від 10 до 15 діб арешту. Руслану Умерову, який має інвалідність, присудили штраф у 20000 рублів.

Всі розуміють, що це не перші і не останні арешти та вироки кримським татарам, мусульманам Криму. Ці репресії очікувані, і цей утиск на мусульман в Криму тільки буде збільшуватись – з кожним кроком поступу України до звільнення Криму.
Російська влада відчуває свою близьку агонію і намагається знищити істину та справедливість. Але Аллаг завжди на стороні правди, істини та справедливості, тому що Він – Істинний, Він – Справедливий, і ми обов‘язково переможемо з допомогою Всевишнього, Ін ша Аллаг!

Наша боротьба триває!

Прес-служба ДУМАРК

Коментарі закриті.

Від  Абу Хафса ’Умара ібн аль-Хаттаба (нехай буде вдоволений ним Аллаг!) передається:

«Я чув, як Посланець Аллага (мир йому і благословення Аллага!) сказав: «Усі вчинки – лише [згідно] з намірами, і кожна людина одержить лише за намірами. Тож у того, хто здійснив переселення6 заради Аллага і Посланця Його, переселення буде [зараховане] як [здійснене] заради Аллага і Посланця Його, а хто ж здійснив переселення заради земних благ чи жінки, щоб узяти шлюб з нею, то переселення його буде [зараховане] як здійснене заради того, заради чого він його здійснив».